#jobsforukraine

For arbejdsgivere

Tak for din interesse i at hjælpe fordrevne fra Ukraine ind på det danske arbejdsmarked!

Her finder du links og informationer, der kan være nyttige i forbindelse med rekruttering af ukrainere.

Slå et job op

Når du slår job op, som kan besættes af bl.a. flygtninge fra Ukraine, kan du gøre jobbet nemt at finde ved at bruge hashtagget #jobsforukraine

I kan slå job op på bl.a. følgende online jobbanker:

Sådan finder du jobsøgere på Jobnet for Arbejdsgivere

På Jobnet.dk for Arbejdsgiver (jobag.jobnet.dk) kan du søge blandt de CV’er, som jobsøgere eksempelvis fra Ukraine har oprettet.

  • I ’CV søgning’ kan du finde en liste over søgbare CV'er. Afstanden til virksomheden kan tilpasses, og du kan afgrænse søgningen ved at indtaste søgekriterier som stillingsbetegnelse, kvalifikationer mv.

    Der er også en række filtre, som giver mulighed for at afgrænse søgningen yderligere: ”Kvalifikationer”, ”Søger job som”, ”Kørekort”, ”Sprog” og ”Ansættelsesbetingelser”.

    Du kan ikke søge på nationalitet eller etnicitet på Jobnet, men du kan under fanen ”Sprog” angive, hvilke sprog kandidaten skal have i sit cv.

    Alternativt kan du eksempelvis søge på ”Ukraine” i feltet ”Søg”. Derefter vil alle CV’er, der indeholder ordet Ukraine, blive søgt frem. Resultatet af søgningen afhænger af, hvilke oplysninger de ledige har givet i deres CV.

    Læs mere og find vejledning her: Vejledninger – Jobnetsupport (zendesk.com)

Spørgsmål og svar om ansættelse

Før du ansætter

Rekruttering

Efter ansættelse

Om Partnerskabet om ukrainere i job

  • Regeringen, FH, DA, AC, KL og Danske Regioner.

  • Partnerskabet skal gøre det nemmere for tilrejsende ukrainere at komme ind på det danske arbejdsmarked. Partnerskabets fokusområder er:

    1. God modtagelse i Danmark: Ukrainske borgere skal have hjælp til at starte en hverdag i Danmark, herunder hjælp til praktiske udfordringer og integration på arbejdsmarkedet og i det danske samfund.
    2. Hurtig kompetenceafklaring: Tilrejsende ukrainere skal have hjælp til fx at udarbejde CV og få vurderet kompetencer.
    3. Jobbank: Der skal formidles stillingsopslag fra virksomheder, der har ledige jobs. Jobsøgende ukrainere skal nemt have adgang til at finde job, og kommunerne skal hjælpe med at matche.
    4. Mulighed for danskundervisning: Et større kendskab til det danske sprog er væsentligt for at kunne gebærde sig i det danske samfund og på arbejdsmarkedet.
    5. Fokus på opkvalificering: Ukrainerne får adgang til korte kurser, som kan hjælpe dem med at få foden inden for på det danske arbejdsmarked. Partnerskabet arbejder også på at lave forløb målrettet brancher med gode jobmuligheder som fx hotel- og restauration, industri og social- og sundhedsområdet.
    6. Mulighed for igu-forløb: Ukrainere skal have adgang til at deltage i igu-ordningen for hurtigst muligt kan få en hjælpende hånd til at komme i arbejde.
    7. Fokus på ordentlige arbejdsvilkår: Ansættelse af ukrainske borgere skal ske efter almindelige danske løn- og ansættelsesvilkår m.v.